Hulfodet

Hulfod, også kaldt pes cavus, er kendetegnet ved at fodens længdebue er hvælvet mere end en normalt, hvorved svangen bliver højere og foden får et abnormt belastnings mønster.Tit uden nogen belastning i mellem foden - og dermed kun belastning kun på forfoden og bagfoden. Dette kan bla. give smerter i forfod og bagfod.Hulfod kan give ustabilitet i mellemfoden, hammertær og nedsunket forfod.Ved en cavus fod, vil man også opleve at der kan være smerter i forfoden og smerter i akillesene og op af ydersiden af underbenet - og nogle gange smerter i knæet.

Hvad er en hulfod?

Hulfod

- pes cavus

Årsag til hulfod

Diabetisk hulfod. Diabetes kan forandre og lave mange skader på bla. foden. Man vil se en højere svang og en slankere fod. Dette sker pga. nervebetændelse og muskulaturen til foden ændres.

Kan, skyldes en primær muskelsygdom.

Genetisk. Nogle kan være mere disponeret for at udvikle en cavus fod, og det kan ligge i familien, at nogle er sammensat sådan - lige som, nogle er disponeret for platfodhed.

Her er hvad vi plejer at vejlede vores kunder og patienter til at gøre hvis de har en hulfod.

Igen er det vigtig med at have gode sko på, der giver tilstrækkelig og korrekt støtte og support til foden, en fast ydersål samt fast og stiv hælkappe - der kan holde foden i en sund stilling. En støvlet som går højere op omkring ankelledet kan give mere stabilitet i foden.

Sørg for at holde din krop og fod stærk og smidig ved at være fysisk aktiv. lave fod øvelser, der styrker hele foden, men have specielt fokus på øvelser der styrker mellem og bagfodens muskulatur. Udstræning af muskulaturen i fod og læggen, som ofte kan være hård og overbelastet af fodens stilling og udadrotation.


Sidst men ikke mindst - vil et unikt ortopædisk fod indlæg, hjælpe dig tilbage

til hverdag uden smerter og gener. Nogle gange vil et indlæg der supportere svangen fuldt være det rigtige valg, og andre gang skal ydersiden af foden korrigeres, for at give stabilitet og aflastning til foden ved en cavus fod.


Vi undersøger din fod grundigt - laver ledtest på dine fødder, knæ og hofte. Blåtryk, eller skum aftryk (gips) laves og samtidig spørge ind til hvor lang tid og evt. hvordan det er opstået.


Vi laver en Video-gang/løbs analyse på løbebånd i klinikken. Efterfølgende ser vi videoen igennem sammen, for at danne os et overblik over hvad der skal laves til dig.


Vi producere dit unikke indlæg, på vores eget værksted. Aflastninger, korrektioner, slibninger helt ned til de mindste detaljer, vil bliver inkorporeret i dit individuelle


Vores priser på indlæg er alt inkl. dvs. - Gratis fodanalyse, gratis tilretninger, gratis forsendelse.

Er du medlem af Ældre Sagen? få 10 % rabat på 1. indlæg.

Behandling


Frit leverandør valg af

- Ortopædiske fod indlægHusk - hvis du har en bevilling fra din kommune på ortopædiske fod indlæg eller/og FF-sko - så er der frit leverandør valg - det vil sige at du sagtens kan bruge din bevilling i vores klinik - selvom der står en anden leverøndør på din bevilling.


Husk - Du får 400 kr. retur pr. par ortopædiske fod indlæg - og 100 kr. retur for en fodbehandling -

fra Sygforsikring Danmark.


Husk - hvis du er medlem af Ældre Sagen som vi samarbejder med - får du 10% rabat på dit første indlæg, og 33% på

par nr. 2 & 3.

unsplash