Smerter i forfoden

Smerter i forfoden

Hvad er nedsunket

forfod?


Pes Planus

transversus


Smerter i forfoden er typisk pga. nedsunket forfod (pes planus transversus). Der mange årsager til, at mange folk har, eller får på et tidspunkt i deres liv.


Ved nedsunket forfod har foden rent fysiologisk ændret sig. Bindevæv, ligamenter, ledbånd og knoglerne har forandret sig og faldet sammen.


Vi er født med en tværbue, fra storetåen til lilletåen  som fungere som en fjeder. Når denne tværbue falde ned har forfoden ikke den effekt som den er designet til, og giver dermed ikke den stød absorberende effekt som foden har brug for.


Det resultere i når vi går, og ved hvert et skridt vi tager - at forfoden ikke fungere som den skal, og der opstår smerter.Årsagen til nedsunket forfod

Degenerative forandringer. Når vi bliver ældre sker der ændringer i vores fødder. Vores muskulatur og ligamenter og væv er ikke så stærkt som tidligere.

Forkert fodtøj. Mange går i for blødt fodtøj, der ikke giver tilstrækkeligt støtte og support til foden. En stivere og bedre sko, kan give bedre aflastning for foden, sådan der ikke kommer for meget tryk på forfoden.

Adipøs. Hvis man er overvægtig og har for mange kilo på sidebenene - resultere det i en størrer belastning end din knogler er bygget til, og dermed også en for stor belastning over din forfod. Ses også ved graviditet.

Manglende motion og indaktivitet, kan også være årsag til nedsunket forfod. Altid godt at holde bevægapparatet stærkt og smidig ved fysisk aktivitet.

Genetisk. Alle er forskellige, og nogle er mere udsatte, og kan nemmere udvikle en nedsunket forfod.

Behandling

Her er hvad vi plejer at vejlede vores kunder og patienter til at gøre ved nedsunket forfod og forfodssmerter.

Sørg for at have gode sko på med tilstrækkelig og korrekt støtte og support til foden, evt. med en forfodsgænge - dette giver en bedre afvikling i afviklingfasen.

Sidst men ikke mindst - ved Smerter i forfoden, vil et unikt forfods indlæg, hjælpe dig tilbage

til hverdag uden smerter og gener. Afhænig af din problemstilling, vil det være afgørende at vælge den korrekte forfods aflastning og den rigtige pelotte, for at genskabe balancen og få fordelt vægten på forfoden mere optimalt.


Vi undersøger din fod grundigt - laver ledtest på dine fødder, knæ og hofte. Blåtryk, eller skum aftryk (gips) laves og samtidig spørge ind til hvor lang tid og evt. hvordan det er opstået.


Vi laver en Video-gang/løbs analyse på løbebånd i klinikken. Efterfølgende ser vi videoen igennem sammen, for at danne os et overblik over hvad der skal laves til dig.


Vi producere dit unikke indlæg, på vores eget værksted. Aflastninger, korrektioner, slibninger helt ned til de mindste detaljer, vil bliver inkorporeret i dit individuelle indlæg. 


Vores priser på indlæg er alt inkl. dvs. - Gratis fodanalyse, gratis tilretninger, gratis forsendelse.

Er du medlem af Ældre Sagen? få 10 % rabat på 1. indlæg.

Sørg for at holde din krop og fod stærk og smidig ved at være fysisk aktiv. lave fod øvelser, der styrker hele foden, men have specielt fokus på øvelser der styrker forfodens muskulatur.

Frit leverandør valg af

- Ortopædiske fod indlægHusk - hvis du har en bevilling fra din kommune på ortopædiske fod indlæg eller/og FF-sko - så er der frit leverandør valg - det vil sige at du sagtens kan bruge din bevilling i vores klinik - selvom der står en anden leverøndør på din bevilling.


Husk - Du får 400 kr. retur pr. par ortopædiske fod indlæg - og 100 kr. retur for en fodbehandling -

fra Sygforsikring Danmark.


Husk - hvis du er medlem af Ældre Sagen som vi samarbejder med - får du 10% rabat på dit første indlæg, og 33% på

par nr. 2 & 3.

unsplash