HÆLSPORE

HÆLSPORE

Fascitis

plantaris

Hvad er hælspore?

Ved hælsmerter er der ofte tale om - i folke munde, kaldt en hælspore. En hælspore er en forbening af fasciens tilhæftning på hælknoglen, som stort set alle har hvis der blev foretaget et røntgen billede af hælen.


Hælspore, som lang de fleste lider af - er en inflammations tilstand der opstår der hvor fascien hæfter til på hælknoglen - der sker også en kalkaflejring på hælbenet calcaneus. Man oplever smerter typisk ved den side af foden, der vender ind mod den anden fod, bagerst på svangen.


En hælspore kan være meget smertfuld og kan være svær at komme af med. Derfor er det en god ide at tage kontakt til en fagkyndig person, inden smerten og problemt bliver for udtalt og har stået på i for lang tid. 


Går der for lang tid, kan det være nærmest invalidenrende for nogle, og man kan blive nødsaget til at stoppe nogle nogle af den tinge man holder mest af, af fysiske aktiviteter.

RØNTGEN AF HØJRE FOD SET FRA YDERSIDEN AF - EN ´RIGTIG´ HÆLSPORE VIST MED RØDT

OPTAPNING AF FODEN I HÆLREGIONEN KAN OGSÅ VÆRE EN HJÆLPENE FAKTOR SPECIELT I AKUTFASEN!

Årsagen til

hælspore

Bla. dårlig fodtøj. Fodtøj der ikke giver nok støtte. Foden skal holdes i en god og sund stilling, sådan den har de bedste forudsætninger for at fungere godt. Er skoen for blød, kan der opstå smerter i bla. hælen.

Degenerative forandringer. Når vi bliver ældre sker der ændringer i vores fødder. Vores muskulatur og ligamenter og væv er ikke så stærkt som tidligere.

Hvis man er overvægtig og har for mange kilo på sidebenene - resultere det i en størrer belastning end dine knogler og din hælknogle, og væv - er bygget til, og dermed også en for stor belastning. Overbelastning på hårdt underlag, for lange løbe eller gå ture, kan give give inflamation i fasciaens tilhæftning på bagfoden.

Fejlstilling i foden. Hvis din fod står forkert enten pga. genetik, eller erhvervet fejlstilling i gennem livet, kan det forårsage en smerte i hælregionen.

Her er hvad vi plejer at vejlede vores kunder og patienter til at gøre ved hælspore.

Sørg for at have gode sko på med tilstrækkelig og korrekt støtte og support til foden, specielt skal hælkappen og sålen være stive på skoen - dette giver en bedre afvikling af foden, og være med til at mindske smerter i hælen.


Sørg for at holde din krop og fod stærk og smidig ved at være fysisk aktiv. lave fod øvelser, der styrker hele foden, men have specielt fokus på øvelser der styrker mellemfoden og muskulatur i bagfoden.


Sidst men ikke mindst - vil et unikt hæl indlæg, hjælpe dig tilbage

til hverdag uden smerter og gener. fokus vil være på bagfoden. Det gælder om at få korrigeret fejlstillinger, og aflaste i det smertefulde område.


Vi undersøger din fod grundigt - laver ledtest på dine fødder, knæ og hofte. Blåtryk, eller skum aftryk (gips) laves og samtidig spørge ind til hvor lang tid og evt. hvordan det er opstået.


Vi laver en Video-gang/løbs analyse på løbebånd i klinikken. Efterfølgende ser vi videoen igennem sammen, for at danne os et overblik over hvad der skal laves til dig.


Vi producere dit unikke indlæg, på vores eget værksted. Aflastninger med fokus på hælregionen, korrektioner, slibninger helt ned til de mindste detaljer, vil blive inkorporeret i dit individuelle indlæg.

Behandling


Frit leverandør valg af

- Ortopædiske fod indlæg



Husk - hvis du har en bevilling fra din kommune på ortopædiske fod indlæg eller/og FF-sko - så er der frit leverandør valg - det vil sige at du sagtens kan bruge din bevilling i vores klinik - selvom der står en anden leverøndør på din bevilling.


Husk - Du får 400 kr. retur pr. par ortopædiske fod indlæg - og 100 kr. retur for en fodbehandling -

fra Sygforsikring Danmark.


Husk - hvis du er medlem af Ældre Sagen som vi samarbejder med - får du 10% rabat på dit første indlæg, og 33% på

par nr. 2 & 3.

unsplash