Severs Syndrom (børn hælsmerte)

Severs syndrom

Apophysitis calcanei 

(latin)

Smertefuld betændelse ved tilhæftningen og fæstet på hælknoglen (calcaneus). Tilstanden er midlertidig og stopper når barnet stopper med at vækste og vokse.Achillessenen bag på læggen, insererer bag på hælknoglen. På den yderste del af hæIknoglen (som på billedet til højre) sidder der en vækstzone/skive (apofysen) som i en alder fra 8-13 år hos piger og drenge ikke færdig udviklet. Vækstskiven forbenes og gror sammen med resten af hælknoglen når man bliver typisk 15-16 år.Symptomerne er smerte rundt om hælen, specielt når der palperes/klemmes om hælen.


Smerte opstår ved belastning af foden, typisk ved fysisk aktivitet.


Kan føles værre efter hvile og når man skal i gang igen.
Årsagen til 

Severs syndrom

Forkert fodtøj. Mange går i for blødt fodtøj, der ikke giver tilstrækkeligt støtte og support til foden. En stivere og bedre sko med god stødabsorbering og fasthælkappe, kan give bedre aflastning for foden.

Fejlstilling i foden. Hvis foden enten falder ind af i bagfoden (hyperpronere) eller hvis man har en hulfod og for høj en svang, kan det trække og lave for stor belastning på sene tilhæftet - og dermed overbelaste bagerst på hælen.

Overaktivitet, og samtidig på for hårdt et underlag.


Overvægt.


Pludselig og for hurtig opstart af fysisk aktivitet.

Behandling

Her er hvad vi plejer at vejlede vores kunder i ved

Severs syndrom.

I en periode, giv foden noget ro.

Sidst men ikke mindst - vil vores helt unike  fod indlæg, med fokus på at få aflastet hælregionen kunne hjælpe. Vores special fremstillet indlæg til netop denne lidelse, har en høj og ofte øjeblikkelig virkning på  - og dermed kan hjælpe barnet tilbage til en aktiv hverdag.


Vi laver en Video-gang/løbs analyse på løbebånd i klinikken. Efterfølgende ser vi videoen igennem sammen, for at danne os et overblik over hvad der skal laves til dig.


Vi producere dit unikke indlæg, på vores eget værksted. Aflastninger med fokus på hælregionen, korrektioner, slibninger helt ned til de mindste detaljer, vil bliver inkorporeret i dit individuelle indlæg.


Vores priser på indlæg er alt inkl. dvs. - Gratis fodanalyse, gratis tilretninger, gratis forsendelse.

Er du medlem af Ældre Sagen? få 10 % rabat på 1. indlæg.

Sørg for at have gode sko på med tilstrækkelig og korrekt støtte og support til foden, specielt skal hælkappen være fast og sålen skal være tilpas stabil på på skoen - dette giver en bedre afvikling, sådan foden står i en bedre position.


Frit leverandør valg af

- Ortopædiske fod indlægHusk - hvis du har en bevilling fra din kommune på ortopædiske fod indlæg eller/og FF-sko - så er der frit leverandør valg - det vil sige at du sagtens kan bruge din bevilling i vores klinik - selvom der står en anden leverøndør på din bevilling.


Husk - Du får 400 kr. retur pr. par ortopædiske fod indlæg - og 100 kr. retur for en fodbehandling -

fra Sygforsikring Danmark.


Husk - hvis du er medlem af Ældre Sagen som vi samarbejder med - får du 10% rabat på dit første indlæg, og 33% på par nr. 2 & 3.

unsplash