Akillesene

Akillesene tendinitis

Hvad er Akillesene betændelse?En tilstand der kan være meget smerterfuld, og langvarende. Senen er den største i hele kroppen.


Det er den sene der skaber fremdrift i bevægapparatet. Akillesenen forbinder lægmusklerne til calcaneus (hælknoglen).


Symptomerne kan være smerter i området omkring hælen og en smule op af senen - typisk mærker man smerte ved igangsættelse efter hvile eller om morgenen.


Smerten bliver mere udtalt ved fysisk aktivitet og belastning f.eks ved hop og løb.

Årsagen til Akillesene betændelse

Gentagne belastniger. Mikro skader på senen, sker ved gentagne bevægelser, som senen og vævet ikke er klar til. Typisk ved hop og løb og pludselige spring og bevægelser med for stor belastning.

Forkert fodtøj. Mange går i for blødt fodtøj, der ikke giver tilstrækkeligt støtte og support til foden. En stivere og bedre sko, kan give bedre aflastning for foden, og akillesenen.

Degenerative forandringer. Når vi bliver ældre sker der ændringer i vores fødder. Vores muskulatur og ligamenter og væv er ikke så stærkt som tidligere, og elasticiteten bliver mindre.

Manglende motion og indaktivitet, kan også være årsag til akillesene problemer. Altid godt at holde bevægapparatet stærkt og smidig ved fysisk aktivitet. Ved pludselig opstart, og manglende udstrækning før og efter fysisk aktivit, kan give akillesene smerter.

Behandling

Her er hvad vi plejer at vejlede vores kunder og patienter til at gøre ved akillesene betændelse el. smerter.

Sørg for at have gode sko på med tilstrækkelig og korrekt støtte og support til foden, med en ekstra støddæmpende sål - dette kan være med til at mindske belastningen på senen og reducere smerten.

Sidst men ikke mindst - vil et unikt ortopædisk fod indlæg, hjælpe dig tilbage

til hverdag uden smerter og gener. Der vil være øget fokus på bagfoden - blødere materiale vælges, og vi hæver hælhøjden på indlægget, for at aflaste akillesenen yderligere.


Vi undersøger din fod grundigt - laver ledtest på dine fødder, knæ og hofte. Blåtryk, eller skum aftryk (gips) laves og samtidig spørge ind til hvor lang tid og evt. hvordan det er opstået.


Vi laver en Video-gang/løbs analyse på løbebånd i klinikken. Efterfølgende ser vi videoen igennem sammen, for at danne os et overblik over hvad der skal laves til dig.


Vi producere dit unikke indlæg, på vores eget værksted. Aflastninger, korrektioner, slibninger helt ned til de mindste detaljer, vil bliver inkorporeret i dit individuelle indlæg. 


Vores priser på indlæg er alt inkl. dvs. - Gratis fodanalyse, gratis tilretninger, gratis forsendelse.

Er du medlem af Ældre Sagen? få 10 % rabat på 1. indlæg.

Sørg for at holde din krop og fod stærk og smidig ved at være fysisk aktiv. lave fod øvelser, der styrker hele foden, men have specielt fokus på øvelser der styrker bagfodens muskulatur - men gør det forsigtigt og gravist, for ikke at overbelaste senen.Frit leverandør valg af

- Ortopædiske fod indlægHusk - hvis du har en bevilling fra din kommune på ortopædiske fod indlæg eller/og FF-sko - så er der frit leverandør valg - det vil sige at du sagtens kan bruge din bevilling i vores klinik - selvom der står en anden leverøndør på din bevilling.


Husk - Du får 400 kr. retur pr. par ortopædiske fod indlæg - og 100 kr. retur for en fodbehandling -

fra Sygforsikring Danmark.


Husk - hvis du er medlem af Ældre Sagen som vi samarbejder med - får du 10% rabat på dit første indlæg, og 33% på

par nr. 2 & 3.

unsplash