Knæsmerter

Knæsmerter

Hvorfor knæsmerter?Der kan være mange grunde til smerter i knæet. Knæet er et vigtigt led, som mellemleddet mellem foden og lårbenet.

Som sagt er der mange grunde til smerter i knæet - f.eks slidgigt, menisk skader eller korsbånds skader. Et ofte problem vi ser i klinikken er løberknæ. Pga. Tractus iliotibialis som er et senebånd der løber fra hoften og hæfter på underbenet. Smerten er typisk på ydersiden af knæet, og opstår pga. overbelastning og gentagne ensformige bevægelser.Hvis foden står forkert, står knæet typisk også forkert - dette skaber en kæde reaktion op igennem kroppen, og påvirker hofte, og ryg.
Årsagen til knæsmerter

Degenerative forandringer. Artrose (slidgigt). Når vi bliver ældre sker der ændringer i vores fødder og knæ. Vores muskulatur og ligamenter og væv er ikke så stærkt som tidligere.

Gentagne belastniger. Mikro skader på senen, sker ved gentagne bevægelser, som senen og vævet ikke er klar til. Typisk ved hop og løb og pludselige spring og bevægelser med for stor belastning.

Forkert fodtøj. Mange går i for blødt fodtøj, der ikke giver tilstrækkeligt støtte og support til foden. En stivere og bedre sko, kan give bedre aflastning for foden, og sørge for at knæet står i en bedre og sundere stilling.

Hvis, hofte og lår musklerne er for svage, kan der ske en indadrotation i hoften og i lårmuskulaturen - og der kan opstå en ubalance, der udsætter knæet for øget belastning.

Biomekaniske udfordringer i foden kan være årsag til smerter og fejlstillinger i knæet. Hvis der sker en udadrotation eller en indadrotation i knæet, er det typisk foranledet af fejlstillinger i foden. 

Behandling

Her er hvad vi plejer at vejlede vores kunder og patienter til at gøre ved knæsmerter.

Øvelser, der styrker hofte og lår muskulaturen. Specielt på hofte muskulaturen (abdoktorer gluteus medius) og (lår musklen vastus medialis). Hvis disse er for svage vil der ske en indrotation på knæet. 

Sidst men ikke mindst - vil et unikt ortopædisk fod indlæg, hjælpe dig tilbage

til hverdag uden smerter og gener. Yderst vigtig at få korrigeret dine fejlstillinger i din bagfod, for at genskabe en god biomekanik og samspil mellem foden og knæet.


Vi undersøger din fod grundigt - laver ledtest på dine fødder, knæ og hofte. Blåtryk, eller skum aftryk (gips) laves og samtidig spørge ind til hvor lang tid og evt. hvordan det er opstået.


Vi laver en Video-gang/løbs analyse på løbebånd i klinikken. Efterfølgende ser vi videoen igennem sammen, for at danne os et overblik over hvad der skal laves til dig.


Vi producere dit unikke indlæg, på vores eget værksted. Aflastninger med fokus på hælregionen, korrektioner, slibninger helt ned til de mindste detaljer, vil bliver inkorporeret i dit individuelle indlæg.


Vores priser på indlæg er alt inkl. dvs. - Gratis fodanalyse, gratis tilretninger, gratis forsendelse.

Er du medlem af Ældre Sagen? få 10 % rabat på 1. indlæg.

Sørg for at have gode sko på med tilstrækkelig og korrekt støtte og support til foden, specielt skal hælkappen være på stivere på skoen - dette giver en bedre afvikling, sådan foden og knæet står i en bedre position.


Frit leverandør valg af

- Ortopædiske fod indlægHusk - hvis du har en bevilling fra din kommune på ortopædiske fod indlæg eller/og FF-sko - så er der frit leverandør valg - det vil sige at du sagtens kan bruge din bevilling i vores klinik - selvom der står en anden leverøndør på din bevilling.


Husk - Du får 400 kr. retur pr. par ortopædiske fod indlæg - og 100 kr. retur for en fodbehandling -

fra Sygforsikring Danmark.


Husk - hvis du er medlem af Ældre Sagen som vi samarbejder med - får du 10% rabat på dit første indlæg, og 33% på par nr. 2 & 3.

unsplash